minggu integriti

February 21, 2008 at 1:03 am (Uncategorized)

Sambutan Minggu Integriti Kaunseling meriah

Oleh RABIATUL ADAWIYAH YAHYA  

 USIM- Kehangatan sambutan Minggu Integriti di setiap fakulti sedang giat berlangsung dan tidak ketinggalan program Kaunseling yang menganjurkan Program Pengujian Psikologi, terbuka kepada setiap mahasiswa dan juga kakitangan FKP. Program berlangsung di foyer FKP selama tiga hari bermula dari 29 hingga 31 Januari itu mendapat sambutan menggalakkan daripada pelajar.  

Pengarah program, Abdul Hadi B. Mohd Noh, berkata program ini adalah untuk membantu mahasiswa mengenali diri dan personaliti masing-masing. Selain itu, gerai-gerai kecil juga dibuka untuk memudahkan mahasiswa melibatkan diri dalam program mereka. “Program ini bersifat umum dan terbuka kepada warga USIM untuk menjalani aktiviti yang telah disediakan dan lebih kepada ujian psikologi, mengandungi tiga ujian iaitu Ujian Sikap Tanggungjawab, Ujian Populariti dan Ujian Hoka-Hoki,” tambah beliau lagi.  Setiap ujian yang dijalankan adalah dengan mengisi borang dan melalui online untuk menarik perhatian warga kampus. Selain itu, aktiviti lain seperti tayangan ceramah motivasi juga diselitkan sebagai tontonan warga kampus yang hadir.   

Program ini adalah anjuran FKP dan mahasiswa Tahun Tiga Kaunseling yang mengetuai setiap gerai memberi huraian tentang setiap yang terdapat pada gerai masing-masing. Sambutan yang diterima oleh mahasiswa amat menggalakkan.  “Sepanjang berlangsungnya Minggu Integriti, saya dapati ramai mahasiswa yang berkunjung ke gerai kami dan kalau tidak silap saya hampir 200 orang.    “Saya berharap agar warga USIM dapat memeriahkan lagi program ini kerana bukan mudah untuk kita dapati di luar kerana melibatkan kos dan susah untuk berjumpa dengan kaunselor. Apa yang kami anjurkan ini hanyalah percuma dan harap mahasiswa dapat merebut peluang ini dengan sebaik mungkin. Selain itu, saya juga berharap pihak kami dapat memberikan servis terbaik buat warga kampus yang hadir,” tambah beliau lagi.

Abdul Hadi Mohd Noh, pengarah program Pengujian Psikologi.

                                                                  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: