kem mestika safa

March 1, 2008 at 8:26 am (Uncategorized)

//pic40.picturetrail.com/VOL271/10604720/18934978/306537773.jpg

                                                gambar student sek keb dato’ harun 2

                                                  

                                             

              

              

                                                              

                                     

                                                  geng2 fasilitator yang cute dan hensem      

                                               

                                                 

23-24/2/08

pada tarikh tersebut aku, pija, mala and kak wahid pergi ke kem mestika safa dekat hulu langat, slgor. kem tu melibatkan pelajar2 sek ren dari sek keb dato’ harun2, kiranya kitorang ni jadi fasilitator laa pada budak2 tue. macam2 kerenah diorang, ada jugak yang tak dengar kata, hyperactive sangat. kadang tue bengang jugak dengan tingkah laku diorang, terlalu manja. mula tue, kitorang tak tahu the attitude of that student. after we got close to them and ask bout their background, tak sangka la most of them are from loaded background gak laa. tiba time makan, aku mintak tolong diorang kemas pinggan sendiri pun diorang boleh tanya aku balik “kitorang kena buat ke kak?” aku balas balik “yela, kamu yang makan, kena lah kemas sendiri, takkan akak kena buat untuk kamu?”. akhirnya diorang pun kemas jugak la, heheheheeee…..power tak aku?huhuhu…ni yang susah bila ibubapa terlalu manjakan anak2, benda2 remeh pun dianggap susah, tak sesuai dengan lifestyle diorang la, ntah pape la budak zaman skrg..ape nak jadi aku pun tak tau la..

petang sabtu kitorang masuk hutan for jungle trekking, of cos la ada pacat, ala sejenis haiwan yang hisap darah orang tue, korang kenal tak?hehehe…aku pun takut jugak but luckily tak kena hisap langsung, agaknya darah aku manis kot, bb tu haiwan tu tak nak panjat betis aku, huhuhu…budak2 ni bila diberitahu ada pacat, bukan men lagi cakap tak nak masuk la, takut la, macam2 lagi la..aku pun dengan senyuman yang penuh bermakna beritahu diorang “jangan takut la, pacat tak de langsung, asal korang buat tak tahu, benda tu takkan datang” walhal dalam hati ni, siap la korang nanti, mesti ada yang menjerit2 karang, huhuhu…em, betul tafsiran aku, pacat belum jejak betis, diorang dah terjerit2. ingat histeria atau apa la time tue, rupanya pacat kat daun pokok. issy, pening kepala fikir pasal budak2 tu, nasib baik la bukan adik aku, kalau tak dah lama kena “buah tangan” kat muka, hehehe…

tiba la hari kedua, memang penat jadi fasi budak sek ren kalau dibandingkan dengan men, diorang ni susah nak dengar kata. kat sini memang aku kena serius, tapi takat mana la aku boleh serius dengan budak2 tu, kalau adik aku boleh laa. tibalah game “tolong kami bantu kami”. kat sini memang best sbab mata diorang kena ikat dengan tali, so ni lah masanya kami “mengajar” diorang. even cikgu diorang pun kenakan diorang sampai jalan sambil meniarap, kesian aku tengok tapi tak boleh nak buat apa la, hehehe…habis game, budak2 ni pakat marah kononnya kami geng2 fasi tipu yang diorang dibawa masuk hutan la, tanah perkuburan la, macam2 la, kami sume hanya senyum je. kesian diorang dipermainkan akak2 and abg2 fasi, padan muka korang, hehehe…

sebelah petangnya lak, tibalah masa untuk kami berpisah, kat sini bukan main kitorang bergambar, siap minta nu telefon and email lagi, kira budak2 tu advance jugak la. aku on email pun bila disuruh masa sem 2 hari tu, belajar IT katakan, so kena lah tahu such things of media, memudahkan kita di kemudian hari. tapi budaksekarang dah banyak terdedah kepada benda2 macam tu, bukan apa, tak salah kalau diorang tahu tapi takut satu hari nanti benda tu disalahgunakan. diorang semakin membesar, banyak lagi benda2 samada baik atau buruk akan ditempuh, harapnya diorang tu bijak memilih untuk diri dan masa depan masing2. wallahua’lam. kat bawah ni gambar2 diorang, enjoy la yer…

                   

                                                   

         

               

                                                    

                                    

                                                     antara aktiviti yang dijalankan

                                                  

3 Comments

  1. flie said,

    ASSALAMUALAIKUM…
    bAGUSLAH..BLOG KAK BIE….coz besar sangt fontnyee…tak pakai cermin mata dah hihihihuhuhohoho….-nuriza

  2. chuyaya said,

    Assalamualaikum…..
    dulu remaja sekarang awak dah mkin dwasa,smkin byk p’kmbngan yg sy lht pd awk tman. syabas dengan kjayaanmu..huhuhuh…….
    blog u blh thanlah,klu sy xdpt nk bueknye…rncanglah lg pelbagai aktiviti yg menarik n lbh m’cbar yea…..

  3. chuyaya said,

    nape mkin kurus yea?………….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: